Κυριακή, 8 Ιουνίου 2008

Προσπάθεια για έλεγχο του διαδικτύου απο την κυβέρνηση

ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !

Πηγαίνετε όλοι στη ΓΑΔΑ να δηλώσετε τα blogs ...Αλλιώς αρχίζει το bloggers-μάζεμα !

Από την Παναγιωταρέα ... (ήμαρτον ) ο Χατζηγάκης ανακοίνωσε ότι φέρνει νομό να δηλώνουν τα blogs κατά το νόμο υπεύθυνο ! Αλλιώς θα στέλνει τα αποσπάσματα της χωροφυλακής να μαζεύουν τα pc τις συνδέσεις ...και να ετοιμάζουν κελιά δίπλα στην Τσέκου!Παγκόσμια πρωτοτυπία και μοναδική!Μονό που δεν είπε πως θα το κάνει αυτό...Μόνο αν κλειδώσουν το blogger και το wordpress, που είναι τα πιο δημοφιλή !Εντάξει ,άμα φέρουν νόμο ...που να επιτρέπει άρση απορρήτου θα κάνουν κάποιες μηνύσεις, θα πάρουν τα στοιχεία κάποιων μεγάλων blogs και θα κάνουν κανένα show στην tv!Όμως ...δεν ξέρουν ότι το δίκτυο στον τομέα αυτό ...δεν ελέγχεται!Και υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που είναι και πολιτισμένες και σέβονται τις ιδέες και την ελεύθερη έκφραση!Και όσοι θέλουν και επώνυμα θα πάνε εκεί! Σιγά μην μείνουμε εδώ ... (Το δρόμο τον είχε δείξει ο Γιώργος Κουρής πριν πολλά χρόνια ! Mε την Αυριανή ...αυτό που τότε έλεγαν αυριανισμό.Αλλά στην ουσία ο Κουρής ήταν ο πρώτος blogger στην Ελλάδα, του έντυπου τύπου! Αυτοεξορίστηκε στην Ιταλία, πριν η τοτε Ράλλικη δικαιοσύνη, τον πάει μέσα. Όπως τώρα ,θέλουν να πάνε μέσα και τους bloggers ! ) Όπως έγραφε και ο Βάρναλης ...όταν τους πηγαίναν εξορία ,τους είχαν στο βαπόρι αντάμα με αλάνια , λαθρεμπόρους ...για να δείξουν ότι, ίσα λογούνται η λευτεριά και τα χασίσια!Περαστικά σας κύριε υπουργέ...Ο κόσμος πλέον δεν τρέφετε με Παναγιωταρέες !Περαστικά και σε σας κ Ντόρα που θέλατε να κάνετε βρόμικο ...πόλεμο στους Σκοπιανούς και "μαζεύατε" bloggers...Nα γιατί οι πολιτικοί μας και κατ επέκταση η χώρα θα παίζει πάντα σαν δευτεράτζα... στις εξελίξεις ! Με αυτούς τους πολιτικούς ...με αυτά τα ΜΜΕ. Αλλά για να κάνουν έτσι, τους πονάει πολυ το internet...Exασαν την μπάλα...
bollywood-greece.blogspot
THΝ KYΡIAKH 15-6-2008, ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΒΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS . "Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες, ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου, με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει και να φιλτράρει τις ιδέες και τις αποψεις που ανταλλάσσονται στα blogs. Εμείς, οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί κανένας τέτοιος νόμος, ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία. Γι'αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί στη Πλατεία Συντάγματος, τη Κυριακή 15-6-2008, στις 6 το απόγευμα, ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα, σε όλους αυτούς που θέλουν να κυβερνήσουν τον Κυβερνοχώρο".
bollywood-greece.blogspot

Περί νόμου φίμωσης

Εν' όψει του νέου νόμου που πρόκειται να φέρει εντός δυο εβδομάδων περίπου, προς ψήφιση στην βουλή η κυβέρνηση θα θέλαμε να εκθέσουμε τις απόψεις μας.


Πρώτα απ'ολα μιλάμε για την ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει την μέχρι τώρα ανεξέλεγκτη ροή πληροφοριών στο διαδίκτυο και ειδικότερα σε κάποια μπλογκς που σπάνε το ένα ρεκόρ επισκεψιμοτητας μετά το άλλο.


Κάτι τέτοιο θεωρούμε πως είναι και τεχνικά αδύνατο αλλά και ηθικά ανεπίτρεπτο όταν θέλουμε να λέμε πως ζούμε σε μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα. Όλες οι παρόμοιες προσπάθειες φίμωσης και ελέγχου της πληροφορίας έπεσαν στο κενό σε χώρες όπως το Ιράν η Κίνα και το Πακιστάν. Είτε το θέλουμε είτε όχι μέσα στο διαδίκτυο έχουν αναπτυχθεί εναλλακτικοί τρόποι και κώδικες επικοινωνίας που πάντα θα βρίσκονται ένα (για να μην πούμε περισσότερα) βήμα μπροστά από τον οποιοδήποτε επίδοξο θα επιχειρήσει να τους ελέγξει. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κυβερνήσεις και ειδικότερα την κυβέρνηση της Ελλάδας που είναι τόσο πίσω σε άλλα καίρια ζητήματα και θεωρεί ότι θα καταφέρει να επιτύχει εκεί όπου άλλοι ,δεκαετίες πιο μπροστά στον τεχνολογικό τομέα και αναφερόμαστε στην Αμερική, απέτυχαν.


Ευτυχώς για όλους τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Το μόνο που θα καταφέρουν είναι ο παγκόσμιος ,για μια ακόμη φορά, διασυρμός της χώρας.


Σύμφωνα με το sync.gr υπάρχουν αυτή την στιγμή 35.000 ενεργά μπλογκς. Πιστεύουμε ότι με την νομοθετική της απόπειρα η κυβέρνηση θα καταφέρει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διπλασιάσει τον αριθμό των ενεργών μπλογκερς και ταυτοχρόνως να τoυς μετατρέψει σε διαδικτυακούς ταλιμπαν που μοναδικό μέλημα θα έχουν το λεγόμενο hit and run. Τα ίντερνετ καφέ θα γεμίσουν επίδοξους μπλογκερς και όλη η μπλογκοσφαιρα ίσως γίνει το πιο underground place to be. Το επερχόμενο τσουναμι θα έχει πολλά θύματα. Είμαστε σίγουροι ότι τις περισσότερες απώλειες θα έχουν αυτοί που απειλούνται πραγματικά από τις καθημερινές αποκαλύψεις ,ειλικρινείς απόψεις και μικρές η μεγάλες αλήθειες των απανταχού μπλογκερς.


ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ KAI ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΔΕΝ ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: